Tuhannen tilanteen mies

Scott Roper (Eddie Murphy) on panttivankineuvottelija, joka ammattitaidollaan saa tilanteen laukeamaan. Kun keikka on ohi, saa Scott uuden työkaverin, jolla on vaikuttava ansioluettelo. Kuitenkin Scott lähtee matsiin kaverin kanssa, joka matkalla käy juttelemassa erään rikollisen kanssa. Valitettavasti kaveri kuolee ja Scott on murheen murtama ja kaipaa lohdutusta tyttöystävältään. Scott joutuu uuteen tilanteeseen, jossa vastassa on todella kovan luokan rikollinen. Syntyy takaa ajo, jossa ajellaan mm. San Franciscolaiseen tapaa ratikalla ja pistetään vino pino autoja lunastuskuntoon. Rikollinen ei luovuta linnassakaan ja hän pistää serkkunsa hommiin. Homma epäonnistuu ja on aika ryhtyä itse hommiin ja saada takaisin jalokivet. Mutta mitä tekee Scott? Hän haluaa omansa pois.

Suomenkielisessä DVD-kotelon selostuksessa partneri kuvataan liipasinherkäksi, mutta kaikkea muuta. Hän vain osaa käyttää sitä liipasinta.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, Dubattuna: Saksa, espanja.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, englanti, ruotsi, norja, tanska, hollanti, portugali, kroatia.

Kesto: 113 min. Valmistettu 1996

Alkuperäinen nimi: Metro

Osittain halpahallielokuva: Kuvakoko: 16.9. Alussa kuvakoko häiritsee, vaikka käyttää Zoom2:sta, mutta pian kuva on melkein ruudun mittainen.

Valmistaja: Touchtone Pictures.

Elokuvan arviointi: Elokuvassa on Eddie Murphymaiseen tapaan vauhtia ja jännitystä, eikä romanttiikaa puutu. Huumori on pikkasen vähissä, eikä Eddien nauru kumpua. Elokuva on hyvä ja sen katsoo mielellään. Vaikka sen on nähnyt joskus aikaisemmin, sen varmastikin katsoo vielä uudelleen.

Kieliarvostelu: Elokuvan alussa on paljon erikoisia sanoja, joita on pakko tarkistella sanakirjasta. Alun jälkeen tilanne tasaantuu ja kun vauhtiin päästään, saa sanakirjan melkein unohtaa. Mitä enemmän vauhtia, sitä vähemmän puhetta. Ainoa lievästi häiritsevä asia on, että elokuvassa puhutaan paljon ja moottoriturpa Eddie Murphy on rokotettu gramofoonineulalla, sillä puhetta tulee välillä niin paljon, ettei perässä tahdo pysyä. Elokuva sopii hyvin aloittelevalle henkilölle, joka on päässyt englanninkielisen tekstityksen makuun.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/