The Legend of Drunken Master

Alkusanat: Jackie Chan on tunnettu taiturimaisesta taistelemisesta ja hienoista Kung Fu-otteista. Hänellä on Hong kongissa oma tuotantoyhtiö, joka tekee erilaisia elokuvia. Hän on tehnyt myös Hollywoodissa useita elokuvia, jotka kaikki perustuvat juuri hänen taiturimaiseen taistelutekniikkaan.

Elokuva: Fei-Hong (Jackie Chan) matkustaa junalla lääkäri-isänsä ja veljensä kanssa tuoden kotiin tärkeitä lääkeyrttejä, kuten Gingseng-juurta. Ennen kuin juna ehtii edes lähteä, näyttää Fei Hong taiturimaisia temppujaan ja huumoriaan. Välillä juna pysähtyy ja Fei-Hong huomaa jotain outoa tapahtuvan. Joku yrittää varastaa samanlaista pakettia, kuin missä on tärkeä Gingseng-juuri. Syntyy tappelu kahden mestarin välillä ja viimein Fei-Hong lähtee takaisin junaan huomaten myöhemmin, että paketti on vaihtunut. Hänellä on joku outo kivi, joka on ryhdytty etsimään. Koko juna tarkastetaan ja Fei-Hong saa apua yllättävältä taholta. Perille päästyään saa Fei-Hong uuden ongelman, sillä Gingseng-juurta ollaan tultu hakemaan. Myös pakettia kaivataan ja Fei-Hong joutuu tahtomattaan taisteluun. Hänen äitipuolensa kehottaa tätä taistelemaan ja hankkii käsiinsä viinaa, että Fei-Hong saisi uutta voimaa "Drunken Boxingiin" (Humalaisen nyrkkeily). Fei-Hong tulee humalaan ja taistelee paremmin kuin koskaan.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, tanska, norja, englanti, hollanti

Kesto: 98 min. Valmistettu 1998

Alkuperäinen nimi: The Legend of Drunken Master

Osittain halpahallielokuva: Kuvakoko: 16.9. Kuvakokoa saa venytettyä ZOOM2:lla jonkin verran ja elokuvan mittaan ruutu venähtää lisää, eikä alamittainen ruutu juuri häiritse.

Valmistaja: Hong Kong Stuntman Association Ltd

Elokuvan arviointi: Jos kaipaa taistelua ja huumorilla höystettynä, niin tämä on juuri sitä. Jackie Chan tekee elokuvassa niin mahtavan roolityön, että melkeinpä käsikirjoitus jää varjoonsa. Kuitenkaan ei pidä unohtaa muitakaan näyttelijöitä, sillä esimerkiksi äitipuolen rooli on kuin tehty tuolle naiselle. Elokuva on täynnä upeaa taistelua ja fantastista akrobatiaa sopivasti huumorilla höystettynä. Elokuva on niin hyvä, että sen hankkii hyvin mielellään hyllyynsä ja katsoo mielellään toistekin uudelleen. Elokuvaa suositellaan kaikille.

Elokuvan mukana tulee Jackie Chanin haastattelu englanniksi ja valitettavasti Hollanniksi tekstitettynä, mutta siitä käy aika hyvin ilmi, kuinka elokuva tehtiin. Haastattelu kannattaa jättää aivan viimeiseksi, sillä sen jälkeen jää kaipuu katsoa elokuva uudelleen ja uusin silmin.

Muista katsoa elokuvan lopussa tuleva tekstitys, sillä siinä on juuri ne hauskimmat kohtaukset.

Kieliarvostelu: Elokuvassa käytetään lähes perusenglantia ja siinä on vain hieman erikoisia sanoja, joita pitää tarkistaa sanakirjan avulla. Useat sanat liittyvät esim. lääketieteeseen, eikä niiden tarkistaminen ole juonen kannalta välttämätöntä. Siten myöskin pääsee helpommalla. Elokuvaa suositellaan erityisesti henkilöille, jotka ovat juuri aloittelemassa elokuvien katsomisen esim. englanniksi tekstitettynä.

Elokuva on varsinaisesti tehty kiinaksi ja dubbauksen huomaa varsin helposti, mutta dubbaus ei hirveästi häiritse, eikä siihen kannata kiinnittää huomiota.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/