Nykyaika

Charlie (Charles) Chaplie on päässyt nykyaikaiseen tehtaaseen töihin. Tehtaan tahti tuntuu Charlielle hieman liian nopealta ja siten Charlie sekoaa ja joutuu sairaalaan. Sairaalan jälkeen Charlie löytää kuorma-auton lavalta pudonneen punaisen lipun, joka on kansalle punainen vaate ja nurkan takaa saapuneet lakkoilijat yhtyvät Charlien "joukkoihin", mutta poliisi on toista mieltä ja hän joutuu vankilaan. Vapauduttuaan Charlie yrittää hakea erilaisia töitä. Toisaalla katutyttö yrittää selvitä ja nälissään hän varastelee ruokaa ja jakaa toisille nälkäisille banaaneja. Tytön isä on työtön ja äkkiä hän kuolee ja tyttö jää yksin. Tyttö törmää Charlieen ja pian alkaa yhteinen taival, joka ei ole mutkaton. Charlie pääsee tavaratalon yövahdiksi, mutta varkaat murtautuvat sisälle ja alkaa varsinainen soppa. Lopulta Charlie pääsee tarjoilijaksi, kunhan hän vain osaa laulaa. Viimein Charlien on näytettävä taitonsa ja laulettava laulu, mutta sanat katoavat ja on improvisoitava. Syntyy höpöhöpölaulu. Laulun sanat löytyy 2-levyllä Karaokemuodossa.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, saksa, espanja. (Puhetta ei ole paljon)

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, englanti, ranska, espanja, italia, saksa, portugali, tanska, heprea, islanti, norja, ruotsi, kroatia, tsekki, kreikka, unkari, puola, turkki, venäjä. Kuulovammaisille: Englanti, saksa.

Kesto: 83 min. Valmistettu 1932? Kokonaan siirretty digitaalisesti 2003. Elokuva on mustavalkoinen.

Alkuperäinen nimi: Modern Times

Kuvakoko: 4:3 FF. Kuva on täysin kuvaruudun mittainen.

Valmistaja: Warner Bros. Pictures

Elokuvan arviointi: On erittäin outoa katsoa elokuvaa tänä päivänä, kun näkee mm. "pomon kyttäykset" TV:n välityksellä, mutta elokuva on erittäin hyvä. Sen on nähnyt jo muutaman kerran, mutta aina sen haluaa nähdä. Varmasti sen voisi katsoa vielä kerran, kun se osuu käsiin.

Elokuvan mukana tulee toinen levy, joka sisältää mm. Charlien aikaisempaa tuotantoa ja kaikkein mielenkiintoisimpana asiana on Karaoke, jossa voit itse laulaa Charlien mukana tuon kuuluisan höpöhöpölaulun. Kannattaa yrittää.

Kieliarvostelu: Elokuvassa ei juurikaan ole puhetta ja sekin vähä, mitä on tekstiä, on aika vaikeaa. Kuitenkaan tekstit ei ole niin vaikeita, etteikö niitä selvittäisi sanakirjan kanssa. Sopii erityisesti henkilölle, joka haluaa kokeilla elokuvien katsomista englanninkielisellä tekstityksellä.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

http://www.mk2.com

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/