Parrasvalot

Calvero (Charlie Charles Chaplin) tulee kotiin "pienessä" tuiskeessa, eikä tahdo osua sisään. Sisälle päästyään hän huomaa kaasun hajua ja hän pelastaa nuoren tytön kuolemalta. Lääkärin avustuksella hän vie tytön huoneeseensa ja ryhtyy hoivaamaan tätä. Yöllä tytön nukkuessa rauhassa, Calvero näkee unta kirppusirkuksestaan. Aamulla tyttö kertoo olevansa balettitanssija ja vaikean sairauden uhri. Calvero huolehtii tytöstä ja saa välillä töitä ja menettää ne taas. Viimein tyttö pystyy kävelemään ja hän pääsee tanssijaksi ja esiintyy ympäri maailmaa. Tulee Calveron suuren shown vuoro.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, saksa, espanja.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, ranska, espanja, italia, saksa, portugali, tanska, heprea, islanti, norja, ruotsi, kroatia, tsekki, kreikka, unkari, puola, turkki, venäjä. Kuulovammaisille: Englanti, venäjä.

Kesto: 132 min. Valmistettu 1952? Fixattu kopio. Mustavalkoinen

Alkuperäinen nimi: Limelight

Kuvakoko: 4:3 Täysruutu.

Valmistaja: MK2 / Warner Bros Pictures

Elokuvan arviointi: Vaikka elokuvan onkin joskus nähnyt, katsoi sen hyvin mielellään uudelleen. Elokuva on loistava ja sitä suosittelee mielellään katsottavaksi.

Kieliarvostelu: Elokuva sisältää erityisen paljon puhuttua englantia ja myöskin hyvin paljon erikoista englantia, jonka takia saa sanakirjaa hiplata erityisen paljon. Suositellaan sellaiselle, joka kaipaa haastetta tai osaa jo huomattavasti englantia.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

mk2.com

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/