Charlie Chaplin, Mutual elokuvat osa 3

Hiljainen katu /Easy street

Charlie Chaplin herää kirkon portailta ja menee sisään. Hurman hengessä meinaa CC:n taskuun jäädä keräyslipas, jonka hän sattumalta muistaa jättää. Rahattomana hän pestautuu poliisiksi ja lähtee hoitamaan virkaansa. Kadulla hän kohtaa suuren miehen, joka haastaa riitaa kaikkien kanssa. Nokkelana CC saa taltutettua miehen, mutta mies pääsee pakenemaan vankilasta.

Cure

Känninen CC on joutunut kylpylään, jossa rentoudutaan ja juodaan parantavaa vettä. Välillä CC aiheuttaa tuskaa kihtivaivaiselle miehelle mm. pyöröovessa ja eniten tuskaa aiheutuu CC:lle, kun hän huomaa hänen viinavarastonsa tyhjennetyn kaivoon ja kohta koko kylpylä on hiprakassa.

Immigrant / Siirtolainen

CC on matkalla amerikkaan ja pelaa matkalla korttia ja putsaa tyypin, joka on juuri ryöstänyt vanhan naisen rahat. Tytär itkee surkeuttaan ja CC:n käy sääliksi ja hän antaa naisen taskuun rahaa, mutta joku luulee hänen varastavan.

Perillä CC löytää kolikon ja menee kahvilaan syömään ja tapaa matkakumppaninsa. Kolikko katoaa ja CC:lle meinaa käydä hassusti.

Kahlekarkurina

CC karkaa vankilasta ja pelastaa naisen hukkumasta. Hänet kutsutaan hienoon kartanoon hienossa seurassa. Pahaksi onneksi CC:n kuva on joutunut lehteen ja alkaa tajaa-ajo.

Voit valita puhuttuna kielet: Ei mitään. Mykkä elokuva

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, selostettuna vain joitain tapahtumia.

Kesto: 95 min. Valmistettu 1917. Mustavalkoinen, myöhemmin digitaalisesti pelastettu.

Alkuperäinen nimi: Easy Street, The Immigrant, The Cure, The Adventurer.

Kuvakoko: 4:3 FF. Kuva on täysin ruudun mittainen.

Valmistaja: Mutual elokuvayhtiö

Elokuvan arviointi: Hauskoja kohelluksia, joita katsoo mielellään yhä uudelleen.

Kieliarvostelu: Mykkäelokuva ja mukana tulee joitain pieniä selostuksia, jotka sisältävät erittäin vaikeaa englantia. Kuitenkin sen verran vähän, että suositellaan hyvin henkilölle, joka aloittaa elokuvien katsomista tekstitettynä

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/