Walt Disney Satukirjasto osa 6

Sisältää kaksi tarinaa:

Vastahakoinen lohikäärme Reluctant Dragon

Pieni poika lueskelee rauhassa, kun isä syöksyy hänen luokseen löydettyään pelottavan lohikäärmeen. Poika lähtee metsästämään lohikäärmettä, joka on suihkussa ja pelästyy tavattomasti. Käy ilmi, että lohikäärme onkin ujo ja kohtelias. Kaiken lisäksi se kirjoittaa runoja.

Kyläläiset ovat palkanneet kuuluisan lohikäärmeen tappajan Sir Gilesin. Käy ilmi, että Sir Gileskin kirjoittaa runoja. Poika ja Sir Giles lähtee tapaamaan lohikäärmettä. Yhdessä he järjestävät unohtumattoman taistelun.

Mikki ja pavunvarsi Mickey and the Beanstalking

Taavi Ankka kertoo tarinaa onnellisesta laaksosta, jonka onnellisuuden ja vaurauden perusta on taiottu laulava harppu. Eräänä päivänä harppu katoaa ja laaksoa kohtaa kato. Kolme köyhää maanviljelijää Mikki, Hessu ja Aku näkevät nälkää ja he päättävät myydä lehmän. Mikki palaa takaisin mukanaan taikapapuja, jotka Aku heittää lattianrakoon. Yöllä pavut kasvattavat pavunvarren, joka nostaa heidän talonsa taivaaseen. Sieltä löytyy suuri linna, jota asuttaa ilkeä jättiläinen, joka on kaapannut laulavan harpun. Poikien pitää pelastaa laulava harppu.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi, ruotsi, englanti

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi, englanti

Kesto: 47 min. Valmistettu 2004. Piirretty elokuva

Alkuperäinen nimi: Disney Fables Vol. 6

Kuvakoko: 4:3 FF. Kuva on täysin ruudun mittainen.

Valmistaja: Disney

Elokuvan arviointi:

Kummatkin elokuvat ovat varsin hauskoja ja niitä katsoo mielellään. Joissain kohdin pääsee jopa nauramaan. Suositellaan lämpimästi varsinkin kaikille lapsille ja myös muille piirretyistä pitäville. Katsoo mielellään uudelleen joskus toiste.

Kieliarvostelu: Timon ja Pumba sisältää erittäin paljon vaikeita sanoja, joten sanakirja on tiukoilla. Mikki ja pavunvarsi sisältää kohtuullisesti vaikeaa englantia. Siinäkin joutuu jonkin verran selaamaan sanakirjaa.

Levyllä tulee hauska peli, jossa mitataan pelaajan tietämys Disneyn elokuvista. Osattuaan vastata nopeasti oikein annettuun kysymykseen, pääsee pelissä eteenpäin. Peliä voi pelata varsin moneen kertaan myös sellainen, joka ei tiedä elokuvista mitään. Pitää vain muistaa ne kohdat, joissa meni edellisen kerran vikaan.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

www.disney.fi

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/