Charlie and the Chocolate factory

Willy Wonka on nerokas mies, joka valmistaa kaikenlaisia makeisia. Eräänä päivänä hän kätkee suklaalevyihin 5 kultaista lippua, joilla pääsee tutustumaan suklaatehtaaseen. Yhtä kävijää odottaa myös erittäin suuri yllätys. Lippuja tavoittelee koko maailma ja niin tavoittelee myös pieni Charlie. Viimein hän kultaisen lipun ja pääsee käymään tehtaassa. Siellä ei ole pitkään aikaan näkynyt yhtään työntekijää, mutta nyt siellä on pientä Umpa-Lumpa kansaa. He ovat hyvin ahkeria ja iloisia. He laulavat ja tanssivat kovasti. Kierroksen aikana sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja yksi toisensa jälkeen jää pois kierrokselta. Mitä kaikkea tapahtuukaan ja mitä merkitsee ne ihmeelliset laulut, joita Umpa-Lumpa väki laulaa?

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ranska, espanja. Elokuva tilattu Amazon.com

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, ranska, espanja.

Kesto: 115 min. Valmistettu 2005

Alkuperäinen nimi: Charlie and the Chocolate factory

Kuvakoko: 4:3 FF. Kuva on täysin ruudun mittainen.

Valmistaja: Warner Bros. Pictures

Elokuvan arviointi:

Elokuva on erittäin hyvä ja herttainen. Sen mielikuvitus on vailla vertaa. Siinä kaikki saa ansionsa mukaan, mutta mitä saa pieni Charlie? Elokuvan katsoo erittäin mielellään ja sen katsoo hyvinkin pian uudelleen. Naisille suositellaan nenäliinaa.

Kieliarvostelu: Elokuva sisältää jonkin verran vaikeaa englantia, mutta ei niin paljoa, että sanakirja häiritsisi paljoa elokuvan katsomista. Suositellaan hieman edistyneelle englanniksi tekstitetyn elokuvan katsojalle, joka jaksaa plärätä sanakirjaa.

Muista katsoa elokuvan jälkeen, kuinka tehtiin Umpa-Lumpa.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

www.chocolatemovie.com

www.timburton.com

www.warnervideo.com

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/