Prinsessapäiväkirjat

Mia Thermopolis (Anne Hathaway) on aivan tavallinen tyttö, jota kukaan ei pidä minään. Kukaan ei edes kiinnitä häneen mitään huomiota ja hän asuukin paloasemalla taiteilijaäitinsä kanssa. Vain pari hänen ystäväänsä juttelee hänen kanssaan. Hänen 16-vuotissyntymäpäivänsä lähestyy ja äkkiä ilmaantuu tuntematon isoäiti (Julie Andrews), josta Mia ei ole kuullut juuri ollenkaan. Se, joka asuu Genoviassa. Isoäiti haluaa tavata hänet, eikä hän ole jättänyt äidilleen mitään tietoa, että miksi hän haluaa tavata. Mia menee tapaamaan häntä johonkin outoon paikkaan, eikä suinkaan ole varma paikasta. Perillä tiukkojen turvatoimien jälkeen hänen isoäitinsä paljastaa olevansa Genovian kuningatar ja siten Mia on Genovian prinsessa. Enää on epäselvää, että haluaako Mia olla prinsessa. Mia saa lievän raivarin ja on oikeutetusti suuttunut sekä isoäidilleen, että äidilleen, joka ei ole vihjaissut halaistua sanaakaan asiasta. Äiti saa suostuteltua Mian ja isoäidin sopimukseen, että isoäiti kouluttaa Miaa prinsessaksi ja Mia tekee päätöksen Genovian itsenäisyyspäiväillallisiin mennessä, että tuleeko hänestä prinsessa. Alkaa hillitön koulutus ja muodonmuutos. Pienestä ja rumasta ankanpoikasesta tehdään kaunis joutsen, mutta ongelmana on, että Mia ei saa paljastaa kenellekään olevansa prinsessa tai muuten lehdistö tekee elämästä helvetin. Valitettavasti lehdistö saa tietää ja sen jälkeen itketään monet itkut, mutta miten Mian oikein käy?

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, venäjä

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti, islanti, heprea, kreikka, venäjä, eesti

Kesto: 111 min. Valmistettu 2001

Alkuperäinen nimi: The Princess Diaries

Halpahallielokuva: Kuvakoko: 16.9. Kuvakoko häiritsee jonkin verran. Zoom2:lla saa asiaa hieman korjattua.

Valmistaja: Walt Disney Pictures

Elokuvan arviointi: Elokuvan käsikirjoitus on loistava ja samaten koko elokuva. Vain joissain kohdin jää miettimään, että käyttäytyisivätkö oikeat kuninkaalliset tietyllä tavalla, mutta ilman pohdintoja kannattaa katsoa elokuva. Elokuva oli sen verran loistava, että kun sen ensin oli katsonut suomenkielisellä tekstityksellä, piti se mahdollisimman nopeasti katsoa englanninkielisellä tekstityksellä.

Elokuvan loppukohtiin kannattaa naisten varata nenäliina silmäkulmien kuivaukseen.

Kieliarvostelu: Elokuva sisältää jonkin verran vaikeita englanninkielisiä sanoja, joita pitää tarkistella sanakirjasta. Ei kuitenkaan liian paljoa. Suositellaan hieman edistyneemmille englanninkielisellä tekstityksellä seuraaville. Näin ei elokuva tunnu liian raskaalta katsoa.

Elokuvassa on joitain lauluja, joiden sanat on tekstitetty Italicilla

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Elokuvalle löytyy jatko-osa:

Prinsessapäiväkirjat 2, The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/