The Sound of Music, Laulava Trappin perhe

Maria (Julie Andrews) on haluaisi nunnaksi, mutta hänet lähetetäänkin kotiopettajattareksi Kapteeni Trappin perheeseen, johon kuuluu seitsemän lasta. Alkuvaikeuksien jälkeen Maria ja lapset ystävystyvät ja Maria opettaa heille laulun alkeita. Sillä välin Kapteeni Trapp on lähtenyt hakemaan lapsille uutta äitiä, paronitarta. Paronitar kyllä jotensakin pitää lapsista, mutta on sitä mieltä, että lasten paikka on paremminkin sisäoppilaitos. Viimein hän huomaa, kuinka kapteeni ja Maria rakastavat toisiaan, vaikkeivät sitä myönnäkään. Paronitar väistyy syrjään, että Kapteeni ja Maria menevät naimisiin. Häämatkan aikana on tapahtunut paljon. Hitlerin joukot ovat valtaamassa Itävaltaa ja Trappin perhe yrittää paeta. Pako vain ei tunnu onnistuvan.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Tsekki, tanska, englanti kuulovammaisille (jokainen linnun sirkutuskin selitetään), suomi, heprea, magyar (unkari), islanti, norja, puola, portugal, ruotsi.

Kesto: 2 h 47 min. Valmistettu 1965

Alkuperäinen nimi: The Sound of Music

Halpahallielokuva: Kuvakoko: 16:9. Kuvakoko ailahtelee. Välillä Zoom2:lla saa kuvaruudun täyteen mittaansa. Välillä taas ei toimi.

Valmistaja: Twentieth Century Fox

Elokuvan arviointi: Elokuvan käsikirjoitus on loistava, musiikki fantastinen ja näyttelijät upeita, joten koko elokuva on hieno ja katsomisen arvoinen. Paljon hienoja lauluja, joita on mukava katsella ja laulella mukana, kun katsoo elokuvaa englanninkielisellä tekstityksellä kuulovammaisia varten. Siten sanat tulevat täysin mukana.

Elokuva on loistava ja sen katsoo mielellään ja jossain vaiheessa sen katsoo mielellään uudelleen. Ainoa, mikä häiritsee, on se, että lisämateriaalissa on vain äänihaastatteluja. Materiaaliin olisi kaivannut esim. karaokemahdollisuutta laulujen muodossa.

Naisille ja muille tunteilijoille suosittelemme Nessun nenäliinoja säästöpakkauksessa. Miehille six-packia.

Kieliarvostelu:

Elokuvassa on aika paljon vieraita englanninkielisiä sanoja ja välillä sanakirja on tiukilla. Kuitenkaan elokuva on sen verran hyvä, että selaaminen ei häiritse katsomista.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/