Monsterit Oy

Monsterilassa valmistaudutaan yötöihin. Kauheat hirviöt elävät lasten kiljumisella ja toisten mörköjen on käytävä pelottelemassa lapsia niiden makuuhuoneissaan, kun samalla niiden ovien ulkopuolella avustajat keräävät kirkumista talteen. Eräänä yönä käykin paha juttu. Ensin yhdelle mörölle jää sukka muistoksi turkkiinsa ja hänet puhdistetaan kaamean Children Destroy Agencyn toimesta. Alan mestarikin päättää hommat ja ovet suljetaan ja kaikki lähtevät kotiin. Mutta hän joutuu palaamaan takaisin ja huomaa, että yksi ovi onkin jäänyt paikalleen. Ovesta putkahtaakin pieni lapsi. Mikään ei olekaan monstereille niin hirveätä kuin kikattava pieni lapsi. Kun häntä yritetään palauttaa takaisin, onkin ovi kadonnut. Mikä nyt avuksi? Koko Monsterila saa selville, että sinne on päässyt lapsi ja koko Monsterila on kauhuissaan. Ja se lapsi vielä nauraa.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi, englanti, norja, ruotsi, tanska

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, englanti, islanti, norja, ruotsi, tanska, eesti, (englanti kuulovammaisille)

Kesto: 88 min. Valmistettu 2001

Alkuperäinen nimi: Monsters Inc.

Halpahallielokuva: Kuvakoko: 1.85:1 Kuvakoko ei häiritse juurikaan, mutta sitä saa korjattu Zoom2:lla.

Valmistaja: Disney

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hauska ja sen katsoo hyvin mielellään. Joissain kohdin saa nauraa. Elokuvan voi katsoa toistekin vaikka kuinka monta kertaa.

Tunteellisten ihmisten kannattaa elokuvan loppuvaiheeseen varata nenäliina ihan kaiken varalta.

Kieliarvostelu: Elokuva sisältää kohtuullisesti vaikeita englanninkielisiä sanoja. Missään vaiheessa sanakirjan plärääminen ei muodostu ylivoimaiseksi tehtäväksi. Elokuvan vauhdikkuudesta johtuen, pläräämisen jopa unohtaa välillä ja antaa mennä.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

www.disney.fi

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/