Apinoiden planeetta

Avaruusaluksella tehdään tutkimustehtäviä ja apinoita kouluttava Leo on lujilla, kun yrittää saada apinoita tekemään niille määrättyjä hommia. Yksi apina lähetetään tutkimaan mustaa aukkoa ja katoaa samantien ohjausvirheen takia. Leo nappaa sukkulan ja lähtee perään. Pahaksi onneksi hän joutuu laskeutumaan vieraalle planeetalle keskelle viidakkoa ja alus uppoaa järven pohjalle. Ei muuta kuin pintaan ja liikenteeseen, jossa hänet nappaa kiinni joukko puhuvia apinoita. Nämä hallitsevat kyseistä planeettaa ja pitävät ihmisiä alempana rotunaan. Leo onnistuu pakenemaan mukanaan häntä auttaneita ihmisiä ja apinoita. Viimein syntyy taistelu, kuka voittaa?

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti kuulovammaisille, Suomi, ruotsi, tanska, norja, kroatia, turkki, heprea, unkari, islanti, puola, portugali, turkki, hollanti.

Kesto: 1h 55 min. Valmistettu 2001

Alkuperäinen nimi: The Planet of the Apes

Halpahallielokuva: Kuvakoko: 16:9. Kuvakoko häiritsee todella pahasti. Zoom2:lla saa vain vähän korjausta asiaan.

Valmistaja: The 20the Century Fox

Elokuvan arviointi: Erittäin loistava elokuva. Kyseisestä aiheesta on joskus aikoinaan esitetty televisiossa sarja, mutta tämä päihitti mennen tullen kyseisen sarjan. Elokuvassa on kaikki tehty erittäin loistavasti, naamiointi, apinoiden liikkuminen, puvut ym. Varsinkin loppu on erittäin hyvä. Kuitenkaan en usko katsovani kyseistä elokuvaa enää toiste. Tuli jo kerralla selväksi ja kuvakokokin häiritsee.

Kieliarvostelu: Elokuva sisältää varsinkin alkupuolella hyvin paljon vaikeita englanninkielisiä sanoja, mutta ne vähenee vähitellen loppua kohden ja elokuvasta tulee nautittavampi. Suositellaan henkilölle, jolla on edistynyt englanninkieli.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Planetoftheapes.com

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/