Lentäjä

Howard Hughes (Leonardo DiCaprion) on mies, joka ei ole jäänyt kenellekään tuntemattomaksi. Elokuva kertoo miehestä, joka halusi lentää ja jolle ilmailu oli kaikki kaikessa. Tarina alkaa pienestä pojasta, jota äiti kylvettää koleran riivaamassa kaupungissa. Tuo muistikuva palaa Hughesille usein mieleen.

Hughes valmistelee erittäin kallista elokuvaa. Hänellä on kymmeniä lentokoneita, satoja miehiä, paljon kalustoa, mutta vain 24 kameraa. 2 puuttuu.

Hughes valmistaa huippunopeita koneita ja hankkii lentoyhtiön osakkeita ja taistelee bakteerikammossaan muuta maailmaa vastaan.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti

Tekstitykset tulevat kielillä: Tanska, suomi, norja, ruotsi

Kesto: 2h 43 min. Valmistettu 2004

Alkuperäinen nimi: The Aviator

Halpahallielokuva: Kuvakoko: 16:9. Kuvakoko häiritsee todella pahasti. Vaikka Howard Hughes pyrki elokuvissaan täydellisyyteen, niin pitihän sentään häntä kertovassa elokuvassa säästää filmiä. Hän itse olisi jo lähettänyt apulaisensa rautakauppaan hakemaan lisää filmiä.

Valmistaja: Initial entertainment group

Elokuvan arviointi: Jos vähänkään on kiinostunut Howard Hughesin elämästä, on tämä elokuva nähtävä. Elokuvassa on paljon hyviä juonteita, mutta joissain kohdin elokuva tuntuu erittäin pitkäveteiseltä. Juuri niissä kohdissa isäntä ehtii hyvin jääkaapille hakemaan olutta ja voileipiä ja emäntä ottamaan pyykit koneesta.

Elokuva on kokonaisuudessaan katsomisen arvoinen, mutta sen verran tylsä, ettei sitä haaveile näkevänsä toista kertaa uudelleen.

Huomautettakoon lapsiperheille, että joissain kohdin Howard Hughesilla ei pysy housut jalassa. Naisille on tuotettava pettymys, että he eivät pääse tekemään vertailevaa tutkimusta Leonardo DiCaprion ja oman kultansa välillä, vaikka Leonardo esiintyykin aivan alasti.

Kieliarvostelu: Valitettavasti elokuvan näkee vain joko suomi, tanska, norja tai ruotsi. Silloin pitää ottaa ymmärrettävin kieli.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

www.theaviatormovie.com

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/