Kaukainen maa

Irlantilainen Joseph Donnellyn (Tom Cruise) isä loukkaantuu mielenosoituksen seurauksena ja tuodaan kotiin. Isä kuolee ja Joseph lähtee tappamaan maaisäntää, johon hän törmää kapakassa. Tappaminen epäonnistuu matkalla, mutta Joseph seuraa isäntää. Joseph piiloutuu talliin, josta isännän tytär Shannon (Nicole Kidman) löytää hänet aamulla ja pistelee heinähangolla muistoja sääreen. Joseph viedään taloon ja äiti riisuu hänen vaatteensa. Koska tytär on vielä viaton, peitetään tajuttoman Josephin yksityinen osa suurella kulholla. Tosin, kun tytär jää yksin Josephin kanssa, pitää kiusaus voittaa ja kulhon alle kurkistaa ja pian kohta varmistaa, että näki tyttö oikein.

Tytär on kuitenkin saanut liikaa vaikutteita modernista Amerikasta, joten hän haluaa karata ja ottaa Josephin mukaan turvakseen. Joseph lähtee mukaan, koska saa kuulla, että Amerikassa saa maata ilmaiseksi. Shannonkin kouliintuu tekemään raskasta työtä ja Joseph käväisee iltaisin kasaamassa pientä omaisuutta nyrkkeilemällä.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ranska, saksa, espanja, italia, tsekki, puola.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, ranska, saksa, tanska, suomi, norja, hollanti, portugal, ruotsi

Kesto: 2h 14 min. Valmistettu 1992

Alkuperäinen nimi: Far and Away

Halpahallielokuva: Kuvakoko: 16:9. Kuvakoko häiritsee pahasti. Zoom2:lla saa asiaan apua. Filmiä on riittänyt sopivasti juuri alussa näyttämään Universalin tunnus. Muuten se on loppunut kesken ylhäältä ja alhaalta.

Valmistaja: Universal

Elokuvan arviointi: Erittäin hyvä elokuva, jonka katsoo mielellään. Kuitenkin, jos katsoo elokuvaa jo toista kertaa, niin ei juurikaan tee mieli ihan heti nähdä kolmatta kertaa.

Jos joku on katsonut sarjaa, nimeltään Onnen päivät, tietää, että kuka on (Richie Cunningham) Ron Howard. Samainen kaveri on ohjannut elokuvan taidokkaasti.

Kieliarvostelu: Englannin kieli on aika helppoa ja tarvitsee kohtuullisesti sanakirjaa.

Muuta erikoista: Elokuva on niin automaattinen, että se huomaa heti, että DVD-soitin on säädetty englanninkieliselle tekstitykselle, eikä lähde tarjoamaan mitään vaihtoehtoja, vaan aloittaa suoraan elokuvan.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Tilaa uutuusleffa

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/