Miten DVD:n avulla voi opiskella kieliä?

DVD ja DVD-soitin ovat loistavia keksintöjä. Voit valita puhutun kielen, esimerkiksi englannin ja tekstityksen eli Subtitlen jollain tietyllä kielellä. Lapset yleensä haluaa omalla äidinkielellään, mutta miksi sinä et valitsisi jotain tiettyä kieltä? Kuten englanti?

DVD:llä voit koska tahansa pysäyttää filmin vaikka kuinka pitkäksi aikaa ja kuva jää paikalleen. Samaten tekstitys. Hyvin nopeasti opit käsittelemään DVD-soittimen pysäytysnappia tekstityksen tahdissa. Kun pysäytät filmin oikeaan kohtaan, voit tarkistaa haluamasi sanan sanakirjastasi.

Takapenkinhiljennin

Jos taas perheessänne löytyy pieniä lapsukaisia ja matkustatte usein mökille, mummolaan tai muihin sukulaisiin kylään, niin silloin kannattaa hankkia joku tablet-mallinen kannettava DVD/DivX-soitin. Teidän ei tarvitse kuin laittaa joku kiva elokuva pyörimään ja todennäköistä on, että takapenkki pysyy hiljaa kunnes olette perillä tai ainakin siihen asti, kunnes DVD päättyy.

Takapenkinhiljennin laitetaan pelkääjän niskatukeen roikkumaan, että lapset näkevät elokuvaa. Virta otetaan esim. tupakansytyttimestä.

Eräässä perheessä isukki laittaa pojalle elokuvan Helsingissä pyörimään ja takapenkki pysyy hiljaa suunnilleen parin tunnin ajan eli yhden DVD-elokuvan verran. Sitten alkaa kysely, että koska ollaan perillä ja mulla on jano.

www.jahuu.fi/filmit/

www.jahuu.fi/